Nevystavujte teplotě nad 30 °C. Pří delším skladování umožněte přístup vzduchu a doplňujte oslazený čaj. Návod na domácí přípravu kombuchy Potřebné: násada kombuchy v nálevu, čaj černý nebo zelený (množství 2g/litr), cukr řepný nebo třtinový (množství 80g/litr), nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou. Postup: Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte vychladnout na teplotu 30 °C. Po Vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve... Celý popis

Koupit za 143 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Nevystavujte teplotě nad 30 °C. Pří delším skladování umožněte přístup vzduchu a doplňujte oslazený čaj.

Návod na domácí přípravu kombuchy

Potřebné: násada kombuchy v nálevu, čaj černý nebo zelený (množství 2g/litr), cukr řepný nebo třtinový (množství 80g/litr), nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.

Postup: Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte vychladnout na teplotu 30 °C. Po Vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21 - 24 °C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 - 20 dnů. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další  použití. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

Po dobu kvašení by se v místnosti nemělo kouřit ani se vyskytovat jiné pachy, které velmi ovlivňují chuť. Rovněž kombuchu neukládejte do nádob z hliníků a dalších kovů, vyjma kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotový kombucha nesmí být ohřívána nad 50 °C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

Výrobce: Stevikom, Vítkova 13, 186 00 Praha 8

 Obrázek ilustrační
Zobrazit více

Parametry

Značka Stevikom
Bio ne