Nevystavujte teplotě nad 30 °C. Pří delším skladování umožněte přístup vzduchu a doplňujte oslazený čaj. Návod na domácí přípravu kombuchy Potřebné: násada kombuchy v nálevu, čaj černý nebo zelený (množství 2g/litr), cukr řepný nebo třtinový (množství 80g/litr), nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou. Postup: Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte vychladnout na teplotu 30 °C. Po Vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve... Celý popis
Koupit za 143 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
STEVIKOM s.r.o. Kombucha násada 150ml Stevikom 79
Doprava:
69 Kč
143 Kč
Koupit za 143 Kč
STEVIKOM s.r.o. Kombucha násada min. 150 ml
Doprava:
80 Kč
Skladem
129 Kč
Koupit za 129 Kč
Popis
Nevystavujte teplotě nad 30 °C. Pří delším skladování umožněte přístup vzduchu a doplňujte oslazený čaj.
Návod na domácí přípravu kombuchy
Potřebné: násada kombuchy v nálevu, čaj černý nebo zelený (množství 2g/litr), cukr řepný nebo třtinový (množství 80g/litr), nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
Postup: Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte vychladnout na teplotu 30 °C. Po Vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21 - 24 °C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 - 20 dnů. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.
Po dobu kvašení by se v místnosti nemělo kouřit ani se vyskytovat jiné pachy, které velmi ovlivňují chuť. Rovněž kombuchu neukládejte do nádob z hliníků a dalších kovů, vyjma kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotový kombucha nesmí být ohřívána nad 50 °C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.
Výrobce: Stevikom, Vítkova 13, 186 00 Praha 8
Obrázek ilustrační
Návod na domácí přípravu kombuchy
Potřebné: násada kombuchy v nálevu, čaj černý nebo zelený (množství 2g/litr), cukr řepný nebo třtinový (množství 80g/litr), nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
Postup: Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte vychladnout na teplotu 30 °C. Po Vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21 - 24 °C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 - 20 dnů. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.
Po dobu kvašení by se v místnosti nemělo kouřit ani se vyskytovat jiné pachy, které velmi ovlivňují chuť. Rovněž kombuchu neukládejte do nádob z hliníků a dalších kovů, vyjma kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotový kombucha nesmí být ohřívána nad 50 °C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.
Výrobce: Stevikom, Vítkova 13, 186 00 Praha 8
Obrázek ilustrační
Parametry
Značka | Stevikom |
Bio | ne |